Reisstekker Argentinië

Ga jij binnenkort naar Argentinië toe? Dan is het goed om te weten welke stekker je nodig hebt. Er zijn twee soorten stekkers: De wereldstekker en de reisstekker. Argentinië staat bekend om zijn zonnige stranden, prachtige landschappen en de tango-dans. Het land is ook de thuisbasis van veel wereldberoemde architectuur, beroemde wijnen en smakelijke keuken. Je wilt natuurlijk wel alles op vast kunnen leggen. Lees daarom in dit artikel welke stekker je nodig hebt in Argentinië


Heb je een reisstekker nodig in Argentinië?

Ja, voor Argentinië heb je een reisstekker nodig. In Argentinië wordt 1 type stekker gebruikt; type I. De netspanning bedraagt 220 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Argentinië?

Op zoek naar de beste wereldstekker Argentinië ? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Argentinië 

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Argentinië? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Argentinië.

Voltage:
220 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type I


Welk stopcontact wordt gebruikt in Argentinië?

In Argentinië maken ze gebruik van de stekker type I in Nederland maken wij gebruik van stekker type C en F. In België is dit C en E.

Dit betekent dat je stekkers niet overal geschikt zijn voor de stopcontacten in Argentinië. Je zult dus gebruik moeten maken van een reisstekker.


Heb je een spanningsomvormer nodig in Argentinië?

Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig werken bijna alle moderne elektrische apparaten op verschillende voltages. Of je een omvormer nodig hebt voor Argentinië hangt af van jouw product. Wanneer er op jouw apparaat staat “INPUT: 100-240V, 50/60 Hz” hoef je niks te doen.


Reisstekker kopen voor Argentinië

Je weet nu dat je een spanningsomvormer en een reisstekker nodig hebt. Wij adviseren daarom om voordat je op reis gaat een reisstekker te kopen. Dit kan stress en geld besparen. Omdat ze in Zuid-amerika minder goed Engels spreken is het lastiger om een juiste stekker te vinden. Het is vaak ook zo dat ze toeristen proberen op te lichten voor wat extra geld. Koop daarom een reisstekker in Nederland.

Wij hebben een reisstekker gevonden die je overal kan gebruiken in Argentinië. Deze heeft meerdere handige functies waardoor je hem in Nederland ook nog kan gebruiken!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Argentinië? 

Argentinië maakt gebruik van stopcontact van type I Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Argentinië?

De netspanning in Argentinië is 220 V. Dit is anders dan in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>