Reisstekker Bangladesh

Bangladesh is een land dat wat minder bekend is als vakantiebestemming. Toch zijn zij ontzettend hard bezig om van het land een heerlijke vakantiebestemming te maken. Het bezoeken van Bangladesh brengt daarom meerdere voordelen met zich mee. Zo ontdek je de puurheid van het land en is er nog weinig toerisme. 

Voordat je het land bezoekt zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke vragen zoals: Heb je een reisstekker nodig voor Bangladesh en welk netspanning is er in Bangladesh? De antwoorden op deze vragen ontdek je in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in Bangladesh?

Ja, voor Bangladesh heb je een reisstekker nodig. In Bangladesh worden 5 type stekkers gebruikt: Type A, C, D, G en K. De netspanning bedraagt 220 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Bangladesh

Op zoek naar de beste wereldstekker Bangladesh? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Bangladesh

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Bangladesh? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Bangladesh.

Voltage:
220 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A, C, D, G en K


Welke stopcontacten worden gebruikt in Bangladesh?

In Bangladesh gebruiken ze meerdere soorten stekker types. Zo wordt er in dit land gebruik gemaakt van stekker type A, C, D, G en K. Welk stekkertype ze gebruiken kan per regio verschillen. In Nederland gebruiken we stekker type C en F.

Je zult dus niet overal in Bangladesh je Nederlandse stekker kunnen gebruiken. De kans is namelijk zeer groot dat je in een gebied komt waar ze alleen stekker type A, D, G, en K gebruiken. Op deze plekken zul je dus een reisstekker nodig hebben om je elektrische apparaten te kunnen opladen.

Type G

Heb je een spanningsomvormer nodig in Bangladesh?

Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig werken bijna alle moderne elektrische apparaten op verschillende voltages. Of je een omvormer nodig hebt voor Bangladesh hangt af van jouw product. Wanneer er op jouw apparaat staat “INPUT: 100-240V, 50/60 Hz” hoef je niks te doen.


Reisstekker kopen voor Bangladesh

Wil je een reisstekker voor in Bangladesh kopen? Dan raden we aan om deze reisstekker in Nederland al aan te schaffen. Dit kan je namelijk ontzettend veel moeite en vooral ook geld besparen. Een reisstekker voor Bangladesh koop je namelijk gemakkelijk en voordelig online. 

Een reisstekker kost namelijk op het vliegveld een stuk meer dan online. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de voorraad op is wat betekent dat je helemaal naast een reisstekker grijpt.

De laatste optie is dan om op bestemming een reisstekker aan te schaffen. Dit is uiteraard de minst voordelige optie omdat reisstekkers op bestemming vaak een stuk duurder zijn. Er wordt namelijk handig gebruik gemaakt van wanhopige toeristen door reisstekkers voor hoge prijzen aan te bieden.

Bespaar jezelf tijd en moeite en koop dus een reisstekker voordat je vertrekt.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Bangladesh? 

Bangladesh maakt gebruik van stopcontact van type A, C, D, G en K. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Bangladesh?

De netspanning in Bangladesh is 220 V. Dit is niet hetzelfde als in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>