Reisstekker Canada

Canada, het land dat het meest bekend staat om haar prachtige natuurgebieden met vele wilde dieren als Grizzlyberen, bizons, elanden en wolven. Het Noord-Amerikaanse land telt zelfs 37 nationale parken die rond en in de Rocky Mountains liggen. Veder is Canada ook bekend om zijn vriendelijk bevolking en dominantie in ijshockey.

De vraag is alleen welke type stekker je nodig hebt als je Canada besluit te bezoeken. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk het dan snel hieronder!


Heb je een reisstekker nodig in Canada?

Ja, voor Canada heb je een reisstekker nodig. In Canada worden stekkers van 2 verschillende types gebruikt: Type A en B. De netspanning bedraagt 120 volt met een frequentie van 60 Hz.

Beste Reisstekker voor in Canada

Op zoek naar de beste wereldstekker Canada? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Canada

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Canada? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Canada.

Voltage:
120 Volt

Frequentie: 
60 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A en B


Welke stopcontacten worden gebruikt in Canada?

In Canada wordt gebruikt gemaakt van de stekker type A en B. Echter wordt er in Nederland gebruikt gemaakt van stekker type C en F. Dit betekent dat je stekkers niet geschikt zijn voor de stopcontacten in Canada. Je zult dus gebruik moeten maken van een reisstekker.

Type A
Type B

Heb je een spanningsomvormer nodig in Canada?

Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig werken bijna alle moderne elektrische apparaten op verschillende voltages. Of je een omvormer nodig hebt voor Canada hangt af van jouw product. Wanneer er op jouw apparaat staat “INPUT: 100-240V, 50/60 Hz” hoef je niks te doen.


Reisstekker kopen voor Canada

Voor Canada heb je dus een reisstekker nodig. Het is verstandig om er eentje te kopen voor je vertrekt. Alleen kan het vinden naar de juiste reisstekker veel tijd in beslag nemen en hier heeft niemand niet zin in. Daarom hebben wij een reisstekker gevonden die overal in Canada te gebruiken is. 

Benieuwd om welke reisstekker het gaat? Bekijk het dan snel hieronder! 

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Canada? 

Canada maakt gebruik van stopcontacten van type A en B. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Canada?

De netspanning in Canada is 120 V. Dit is anders dan in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>