Reisstekker China

China, het land dat bekend staat van de Chinese muur. De grote steden en de waanzinnige cultuur. Helemaal niet gek als je hierheen wilt of al geboekt hebt. Er zijn echter wel een paar dingen waar je naar moet kijken voordat je op reis gaat.  Zoals de vraag, welke stekker heb je nodig in China? Is dit een wereldstekker of toch een reisstekker? Je komt er achter in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in China?

Ja, voor China heb je een reisstekker nodig. In China worden 3 type stekkers gebruikt; Type A, C en I.  De netspanning bedraagt 220 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in China

Op zoek naar de beste wereldstekker China? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie China

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in China? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in China.

Voltage:
220 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A, C en I


Welke stopcontacten worden gebruikt in China?

In China maken ze gebruik van de stekker types A, C en I In Nederland maken wij gebruik van stekker type C en F. In België is dit C en E.

Dit betekent dat je stekkers niet overal geschikt zijn voor de stopcontacten in China. Je zult dus gebruik moeten maken van een reisstekker.


Heb je een spanningsomvormer nodig in China?

Ja, China maakt gebruik van een netspanning van 220 V. Ter vergelijking Nederland en België hebben een netspanning van 230 V. De frequentie daarin tegen is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor China

Zoals je nu weet heb je in China een reisstekker nodig. Het is handig om dit in Nederland al te kopen. Hiermee kan je geld besparen omdat je hier de beste en goedkoopste kan kopen. In China wordt dit een stukje lastiger. Ons advies is daarom ook om er een in Nederland te kopen.

Wij hebben een reisstekker gevonden die je overal kan gebruiken in China. Deze heeft meerdere handige functies waardoor je hem in Nederland ook nog kan gebruiken!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor China? 

China maakt gebruik van stopcontact van type A, C en I. Bovenaan de pagina vind je de juiste stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft China?

De netspanning in China is 220 V. Dit is anders dan in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>