Reisstekker Irak

In Irak vind je tal van eeuwenoude piramides, tempels, paleizen en andere gebouwen. Wanneer je gek bent van historie en oude culturen dan is Irak een echt bucketlist landje voor jou. Wel zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voordat je Irak bezoekt.

Een goede voorbereiding is namelijk erg belangrijk voordat je naar Irak afreist. Stel jezelf bijvoorbeeld enkele belangrijke vragen zoals: Heb je een reisstekker nodig voor Irak en wat is de beste reisstekker voor naar Irak? De antwoorden op deze vragen ontdek je in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in Irak?

Ja, voor Irak heb je een reisstekker nodig. In Irak worden 3 type stekkers gebruikt: Type C, D en G. De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Irak

Op zoek naar de beste wereldstekker Irak? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Irak

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Irak? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Irak.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type C, D en G


Welke stopcontacten worden gebruikt in Irak?

In Irak maken ze gebruik van drie verschillende soorten stekker type. Ze gebruiken in dit land namelijk stekker type C, D en G. Wanneer je Irak bezoekt is de kans duur zeer aanwezig dat je een reisstekker nodig zult hebben aangezien wij in Nederland stekker type C en F gebruiken.

In Irak gebruiken ze dus stekker type C wat dezelfde type stekker is als in Nederland. Helaas gebruiken ze in sommige delen van Irak ook stekker type D en G waardoor je er dus niet vanuit kunt gaan dat jouw stekker werkt in Irak. Voorkom dus dat je je telefoon niet kunt opladen door een reisstekker aan te schaffen. 

Type G

Heb je een spanningsomvormer nodig in Irak?

Nee, Irak maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Ook de frequentie is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor Irak

Wanneer je naar Irak gaat, dan raden we sterk aan een reisstekker aan te schaffen. Zoals je hierboven hebt ontdekt zul je deze zeker nodig hebben. Koop deze reisstekker alvast in Nederland om kosten en moeite te besparen.

Je kunt een reisstekker namelijk gemakkelijk online kopen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je deze op het vliegveld aanschaft. Op het vliegveld zijn ze namelijk een stuk duurder en ook komt het vaak voor dat de voorraad op is waardoor je ernaast grijpt.

Ook ben je vaak een stuk duurder uit wanneer je de reisstekker pas op bestemming aanschaft. Er wordt namelijk vaak misbruik gemaakt van de wanhoop van reizigers. Zo zijn de prijzen soms zo hoog dat je het dubbele betaald van prijs hier in Nederland.

Bespaar jezelf dus geld en moeite en koop voordat je op vakantie gaat al een reisstekker. Onderstaande reisstekker is geschikt voor jouw vakantie naar Irak.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Irak? 

Irak maakt gebruik van stopcontact van type C, D en G. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Irak?

De netspanning in Irak is 230 V. Dit is hetzelfde als in Nederland, waar we ook een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>