Reisstekker Italië

Ga je op vakantie naar het land van de pizza’s, lekker eten en prachtige architectuur? Voor je daadwerkelijk vertrekt, is het goed om dubbel na te gaan of je niks bent vergeten en of je stekker in Italië wel werkt. Op deze pagina ontdek je of je een reisstekker Italië nodig hebt of niet.


Heb je een reisstekker nodig in Italië?

Ja, voor Italië heb je een reisstekker nodig. In Italië worden stekkers van 3  verschillende types gebruikt; Type C, Type F en Type L.  De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Italië

Op zoek naar de beste wereldstekker Italië? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Italië

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Italië? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Italië.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type C, Type F, Type L


Welke stopcontacten worden gebruikt in Italië?

In Italië worden stekkers gebruikt met het type C, F en L. Een van deze stekkers is Type F. Wanneer je deze tegenkomt, heb je geluk omdat je deze ook met jouw Nederlandse stekker uitgang kunt gebruiken. 

Vaak kom je echter stopcontacten met Type L tegen. Hier passen jouw producten niet op en daarom heb je voor Italië een reisstekker nodig.


Heb je een spanningsomvormer nodig in Italië?

Nee, Italië maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Ook de frequentie is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor Italië

Wij raden aan om je reisstekker voor Italië vooraf aan te schaffen. Je kunt dit ook op het vliegveld doen, maar je betaalt dan de absolute hoofdprijs (+- 40/50 euro). Ook is er vaak geen voorraad waardoor je alsnog onvoorbereid op reis gaat. 

Bij aankomst op je vakantiebestemming loop je tegen hetzelfde probleem aan. Er wordt gebruik gemaakt van wanhopige toeristen die toch een wereldstekker nodig hebben waardoor ze exorbitante bedragen vragen.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Italië? 

Italië maakt gebruik van stopcontacten van type C, F en L. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Italië?

De netspanning in Italië is 230 volt. Dit is hetzelfde als in Nederland en België, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>