Reisstekker Laos

Laos is een land dat bekend staat om haar prachtige natuur. In het land vind je tal van bergen, rivieren, regenwouden, watervallen en ontzettend veel verschillende soorten dieren. Ook het boeddhisme is in dit land enorm groot wat te merken is aan de vele boeddhistische tempels en beelden. Genoeg redenen om dit land te bezoeken!

Er zijn dan echter wel wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je het land bezoekt. Heb je bijvoorbeeld een reisstekker nodig in Laos en welke reisstekker is het beste voor Laos? De antwoorden op deze vragen ontdek je in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in Laos?

Ja, voor Laos heb je een reisstekker nodig. In Laos worden 5 type stekkers gebruikt; Type A, B, C, E en F.  De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Laos

Op zoek naar de beste wereldstekker Laos? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Laos

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Laos? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Laos.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A, B, C, E en F


Welke stopcontacten worden gebruikt in Laos?

In Laos maken ze gebruik van wel vijf verschillende stekker types. Zo gebruiken namelijk stekker type A, B, C, E en F. Aangezien we in Nederland stekker type C en F gebruiken, is het dus niet overal in Laos mogelijk om dezelfde stekkers te gebruiken als de stekkers die je in Nederland gebruikt.

Je zult dus op sommige plekken de stekkers wel kunnen gebruiken, maar er zijn ook regio's waar ze stekker type A, B en E gebruiken. Op deze plekken heb je dus wel een reisstekker nodig.


Heb je een spanningsomvormer nodig in Laos?

Nee, Laos maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Ook de frequentie is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor Laos

Oké, je hebt dus een reisstekker nodig. Wij raden aan deze reisstekker aan te schaffen voordat je op reis gaat. Door je reisstekker in Nederland al te kopen, kun je namelijk ontzettend veel kosten besparen. Zo kun je gemakkelijk online een reisstekker aanschaffen welke vaak ontzettend snel geleverd wordt.

Op bestemming wordt dit een stuk lastiger. Op het vliegveld zijn reisstekkers namelijk een stuk duurder dan dat ze hier in Nederland zijn. Ook komt het regelmatig voor dat de voorraad op is waardoor je al helemaal naast een reisstekker grijpt.

De laatste optie is dan om bij het hotel een reisstekker aan te schaffen. Uiteraard wordt hier veel misbruik van gemaakt waardoor de kosten al helemaal uitzonderlijk hoog zijn. Bespaar jezelf dus moeite en geld en koop in Nederland alvast je reisstekker.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Laos? 

Laos maakt gebruik van stopcontact van type A, B, C, E en F. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Laos?

De netspanning in Laos is 230 V. Dit is hetzelfde als in Nederland, waar we ook een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>