Reisstekker Myanmar

Myanmar is een van de weinige landen dat nog niet helemaal overspoeld is met toeristen. Dit terwijl het land een ontzettend leuke trekpleister is voor toeristen dankzij de vele bezienswaardigheden. Zo vind je hier eeuwenoude tempels en ook is de bevolking ontzettend gastvrij. Myanmar is dus zeker een land voor op jouw bucketlist.

Er zijn dan echter wel wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je het land bezoekt. Zoals heb je een reisstekker nodig voor in Myanmar en welke netspanning hebben ze in Myanmar? De antwoorden op deze vragen ontdek je in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in Myanmar?

Ja, voor Myanmar heb je een reisstekker nodig. In Myanmar worden 5 type stekkers gebruikt; Type A, C, D, G en I.  De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Myanmar

Op zoek naar de beste wereldstekker Myanmar? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Myanmar

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Myanmar? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Myanmar.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A, C, D, G en I


Welke stopcontacten worden gebruikt in Myanmar?

Er worden in Myanmar vijf verschillende stekker types gebruikt. In dit land gebruiken ze namelijk stekker type A, C, D, G en I. In Nederland gebruiken we stekker type C en F. Dit betekent dus dat de kans zeer groot is dat je een reisstekker nodig zult hebben.

Afhankelijk van de regio gebruiken ze in Myanmar dus een bepaald stekker type. De kans dat dit stekkertype A, D, G of I is, is dus vrij groot. Het is daarom zeker een aanrader om een reisstekker mee te nemen naar Myanmar zodat je altijd en overal je elektrische apparaten kunt opladen.

Type G

Heb je een spanningsomvormer nodig in Myanmar?

Nee, Myanmar maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Ook de frequentie is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor Myanmar

Een reisstekker koop je het beste al voordat je op reis gaat. Hiermee kun je jezelf namelijk ontzettend veel gedoe en vooral ook geld besparen. Een reisstekker koop je namelijk gemakkelijk online waarna ze vervolgens ook snel bij je bezorgd worden. Ook zijn deze reisstekkers vaak een stuk goedkoper dan op het vliegveld.

Op het vliegveld betaal je vaak een stuk meer voor een reisstekker. Daarnaast is de kans zeer aanwezig dat de voorraad op is waardoor je naast een reisstekker grijpt.

Een reisstekker kopen op bestemming is vaak een nog duurdere optie. Er wordt namelijk vaak misbruik gemaakt van de wanhopige toeristen die op zoek zijn naar een reisstekker. Bespaar jezelf dus geld en gedoe en koop gelijk een reisstekker.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Myanmar? 

Myanmar maakt gebruik van stopcontact van type A, C, D, G en I. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Myanmar?

De netspanning in Myanmar is 230 V. Dit is hetzelfde als in Nederland, waar we ook een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>