Reisstekker Oman

Oman is een modern land dat ook bekend staat om het behoud van haar oude culturen, traditionele bevolking en tradities zoals de Nizwa geitenmarkt. Ook vind je in dit land prachtige berglandschappen en uitgestrekte woestijnen. Oman is daarom zeker een land dat je op je bucketlist kunt plaatsen.

Voordat je Oman gaat bezoeken raden we je wel aan rekening te houden met enkele zaken. Waarschijnlijk neem je namelijk elektrische apparaten zoals een smartphone, tablet of laptop mee. Dan heb je misschien wel een reisstekker nodig om je elektrische apparaten op te kunnen laden. Of je een reisstekker nodig hebt in Oman, ontdek je hieronder!


Heb je een reisstekker nodig in Oman?

Ja, voor Oman heb je een reisstekker nodig. In Oman wordt 1 type stekker gebruikt: Type G. De netspanning bedraagt 240 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Oman

Op zoek naar de beste wereldstekker Oman? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Oman

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Oman? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Oman.

Voltage:
240 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type G


Welke stopcontacten worden gebruikt in Oman?

In Oman wordt slechts gebruik gemaakt van één type stekker, namelijk type G. Helaas is dat voor ons Nederlanders niet zo fijn. In Nederland en België gebruiken we namelijk alleen stekker type C en F. Dit houdt in dat je met je Nederlandse stekker geen gebruik kunt maken van het stopcontact in Oman. Je zult dus een reisstekker nodig hebben om hier gebruik van te kunnen maken.

Type G

Heb je een spanningsomvormer nodig in Oman?

Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig werken bijna alle moderne elektrische apparaten op verschillende voltages. Of je een omvormer nodig hebt voor Oman hangt af van jouw product. Wanneer er op jouw apparaat staat “INPUT: 100-240V, 50/60 Hz” hoef je niks te doen.


Reisstekker kopen voor Oman

Voor je bezoek aan Oman zal je dus een reisstekker nodig hebben. Koop deze reisstekker al in Nederland voor vertrek om problemen te voorkomen. Reisstekkers zijn op het vliegveld en de bestemming waarschijnlijk een stuk duurder dan dat zij in Nederland zijn. Ook kun je ze gemakkelijk online bestellen en worden ze razendsnel thuis geleverd.

Neem dus niet de gok om een reisstekker pas op het vliegveld of de bestemming te kopen en zorg dat je goed voorbereidt op reis gaat. Onderstaande reisstekker is een ontzettend goede reisstekker die ook voor jouw bestemming geschikt is.

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Oman? 

Oman maakt gebruik van stopcontact van type G. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Oman?

De netspanning in Oman is 240 V. Dit is niet hetzelfde als in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>