Reisstekker Verenigde Staten

Verenigde Staten, het land van Hollywood-sterren en de vele fastfood ketens. Het Noord-Amerikaanse land bestaat uit 50 staten met uitzonderlijke wereldsteden als New-York, Miami, Los Angelas en nog vele andere. Daarnaast staat Amerika bekend om zijn fanatieke sportcultuur met topatleten in verschillende competities als de NFL, NBA en MLS.

De vraag is alleen welke type stekker je nodig hebt als je Verenigde Staten besluit te bezoeken. Benieuwd naar het antwoord? Bekijk het dan snel hieronder!


Heb je een reisstekker nodig in de Verenigde Staten?

Ja, voor de Verenigde Staten heb je een reisstekker nodig. In de Verenigde Staten worden stekkers van 2 verschillende types gebruikt: Type A en B. De netspanning bedraagt 120 volt met een frequentie van 60 Hz.

Beste Reisstekker voor in de Verenigde Staten

Op zoek naar de beste wereldstekker Verenigde Staten? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Verenigde Staten

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Verenigde Staten? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Verenigde Staten.

Voltage:
120 Volt

Frequentie: 
60 netfrequentie

Stopcontacten:
Type A en B


Welke stopcontacten worden gebruikt in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten wordt gebruikt gemaakt van stekker type A en B. In Nederland daarentegen worden met stekker type C en F hele andere stekkers gebruikt. Dit betekent dat je stekkers niet geschikt zijn voor de stopcontacten in de VS. Een reisstekker is dus zeker nodig!

Type A
Type B

Heb je een spanningsomvormer nodig in de Verenigde Staten?

Vroeger was dit wel het geval. Tegenwoordig werken bijna alle moderne elektrische apparaten op verschillende voltages. Of je een omvormer nodig hebt voor Amerika hangt af van jouw product. Wanneer er op jouw apparaat staat “INPUT: 100-240V, 50/60 Hz” hoef je niks te doen.


Reisstekker kopen voor Verenigde Staten

Een reisstekker aanschaffen is dus zeker aan te raden voor je vertrekt naar Amerika. Alleen kan het vinden van de juiste reisstekker veel tijd in beslag nemen en daar zit niemand op te wachten. Daarom hebben wij een reisstekker gevonden die overal in Verenigde Staten te gebruiken is. 

Benieuwd om welke reisstekker het gaat? Bekijk het dan snel hieronder! 

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor de Verenigde Staten? 

Verenigde Staten maakt gebruik van stopcontacten met stekker type A en B. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.


Welke netspanning heeft Verenigde Staten?

De netspanning in Verenigde Staten is 120 V. Dit is anders dan in Nederland, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>