Reisstekker Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië staat bekend om haar uitgestrekte woestijn en welvarende economie. Het land bezit namelijk enorme hoeveelheden aardolie, ook wel het zwarte goud genoemd. Verder vind je in Saoedi-Arabië de twee belangrijkste heiligenplaatsen Mekka en Medina.

Al hoe wel de reisadviezen naar Saoedi-Arabië niet heel positief zijn, kan het natuurlijk zijn dat je alsnog dit land gaat bezoeken voor bijvoorbeeld een bezoek aan één van deze heiligenplaatsen. Er zijn dan wel wat zaken waar je over na moet denken voor je Saoedi-Arabië bezoekt, zoals welke reisstekker je nodig hebt voor het land. Je ontdekt het antwoord in dit artikel!


Heb je een reisstekker nodig in Saoedi-Arabië?

Ja, voor Saoedi-Arabië heb je een reisstekker nodig. In Saoedi-Arabië wordt 1 type stekker gebruikt: Type G. De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 60 Hz.

Beste Reisstekker voor in Saoedi-Arabië

Op zoek naar de beste wereldstekker Saoedi-Arabië? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Saoedi-Arabië

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Saoedi-Arabië? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Saoedi-Arabië.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
60 netfrequentie

Stopcontacten:
Type G


Welke stopcontacten worden gebruikt in Saoedi-Arabië?

In Saoedi-Arabië maken ze gebruik van één type stekker, namelijk type G. Aangezien wij in Nederland stekker type C en F gebruiken, is het dus niet mogelijk om de Nederlandse stekkers in Saoedi-Arabië te gebruiken. Je zult voor een bezoek aan Saoedi-Arabië dus een reisstekker nodig hebben om je elektrische apparaten op te kunnen laden. 

Type G

Heb je een spanningsomvormer nodig in Saoedi-Arabië?

Nee, Saoedi-Arabië maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Alleen de frequentie is met 60 Hz anders.


Reisstekker kopen voor Saoedi-Arabië

Bij een bezoek aan Saoedi-Arabië zul je dus een reisstekker nodig hebben. Wij raden altijd aan om deze reisstekker al in Nederland aan te schaffen. Door een reisstekker al in Nederland aan te schaffen bespaar je namelijk enorm veel geld en moeite. 

Reisstekkers zijn op het vliegveld namelijk altijd duurder dan online. Daarnaast is het ook maar de vraag of deze op het vliegveld nog voorradig zijn. Verder betaal je ook vaak de hoofdprijs wanneer je op de bestemming aankomt. Er wordt namelijk vaak misbruik gemaakt van wanhopige reizigers die op zoek zijn naar een reisstekker om hun apparaten op te kunnen laden.

Bespaar jezelf dus geld en moeite en schaf je reisstekker al in Nederland aan. Onderstaande reisstekker is één van de beste opties van dit moment en kan in meer dan 150 laden gebruikt worden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Saoedi-Arabië? 

Saoedi-Arabië maakt gebruik van stopcontact van type G. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Saoedi-Arabië?

De netspanning in Saoedi-Arabië is 230 V. Dit is hetzelfde als in Nederland, waar we ook een netspanning hebben van 230 volt hebben.

Andere bekeken ook

>