Reisstekker Zwitserland

Zwitserland dat bekend om zijn prachtige natuur. Met de talloze bergen, meren en dallen is het een land om zeker keer te zien. Je kan prachtig wandelen in de natuur. Hier wil je natuurlijk foto's van maken op je telefoon. Maar wat heb je nodig om je mobiel op te laden? Is een wereldstekker genoeg of heb je toch een reisstekker nodig. Je komt er hier achter!


Heb je een reisstekker nodig in Zwitserland?

Ja, voor Zwitserland heb je een reisstekker nodig. In Zwitserland wordt 2 type stekkers gebruikt; Type C en J.  De netspanning bedraagt 230 volt met een frequentie van 50 Hz.

Beste Reisstekker voor in Zwitserland

Op zoek naar de beste wereldstekker Zwitserland? Zoek niet verder, wij hebben hem al voor je gevonden!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Netspanning & Frequentie Zwitserland

Welke netspanning & frequentie vind je eigenlijk terug in Zwitserland? In het overzicht hieronder vind je de belangrijkste gegevens over stopcontacten in Zwitserland.

Voltage:
230 Volt

Frequentie: 
50 netfrequentie

Stopcontacten:
Type C en J


Welke stopcontacten worden gebruikt in Zwitserland?

In Zwitserland maken ze gebruik van de stekker types C en J. In Nederland maken wij gebruik van stekker type C en F. In België is dit C en E.

Dat betekent dat je stekkers niet overal geschikt zijn voor de stopcontacten in Zwitserland. Je zult dus gebruik moeten maken van een reisstekker.


Heb je een spanningsomvormer nodig in Zwitserland?

Nee, Zwitserland maakt gebruik van dezelfde netspanning als Nederland en België, namelijk 230 V. Ook de frequentie is met 50 Hz hetzelfde.


Reisstekker kopen voor Zwitserland

Nu bekend is dat je eigen stekker niet in elk stopcontact past in Zwitserland is het verstandig om een reisstekker te kopen. Hierdoor heb je sowieso een zekerheid dat je iets kan opladen. Een reisstekker voor de reis kopen kan veel geld besparen omdat je online de goedkoopste deals kan vinden. 

Wij hebben daarom een reisstekker gevonden die je overal kan gebruiken in Zwitserland. Deze heeft meerdere handige functies waardoor je hem in Nederland ook nog kan gebruiken!

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten

  • Te gebruiken in 150+ landen
  • 6 apparaten tegelijk te gebruiken
  • Snel opladen dankzij Fast-charge

Enter your text here...


Veelgestelde vragen

Welke wereldstekker is het best voor Zwitserland? 

Zwitserland maakt gebruik van stopcontact van type C en J. Bovenaan de pagina vind je de stekker met de hoogste beoordelingen.

Welke netspanning heeft Zwitserland?

De netspanning in Zwitserland is 230 volt. Dit is hetzelfde als in Nederland en België, waar we een netspanning hebben van 230 volt.

Andere bekeken ook

>